BLOG

Majte sa rady už teraz
Majte sa rady už teraz

srdce

Častokrát sa mi stáva, že stretávam čoraz viac žien, ktoré nie sú so sebou spokojné. Stále na sebe hľadajú nejaké nedostatky a necítia sa dobre vo svojej koži. 

… som príliš nízka, zase som pribrala, nie som dosť pekná, nemám peknú pleť a tie vlasy …

 

Málokto sa  postaví pred zrkadlo a prvé čo si povie, že je so sebou spokojný, alebo je vďačný za svoje telo také, aké je.

Je vám to povedomé? Ste jedna z nich? Tak čítajte ďalej.

 

Pripomenulo mi to jeden môj príbeh. 

 

Na jednom školení, ktorého som sa zúčastnila, v rámci cvičení na sebalásku, sme dostali úlohu vo dvojici. Mali sme napísať čo sa nám páči na tej druhej, čo nás zaujalo na jej vonkajšom vzhľade, a potom si to navzájom povedať.

 

Chvíľu sme po sebe skúmavo pozerali a zapísali pár bodov. Bez najmenších problémov som povedala, čo sa mi na žene sediacej oproti mne páči a čo ma na nej zaujalo. Žena to s úsmevom prijala.

 

Keď prišiel rad na mňa ako poslucháča, začala som byť nervózna a v mysli mi bežala veta  „čo asi tak povie“.

 

Pamätám si dva body, ktoré mi utkveli v pamäti a mňa samu by nikdy nenapadli, keby sa ma niekto spýtal, čo sa mi na sebe páči.

Prvý bod bol „ páči sa mi farba tvojich vlasov “.

 

… V mysli mi bežalo : „páči sa jej farba mojich vlasov? Vidí dobre? Nie je farboslepá? (bez urážky)“. Nevedela som pochopiť, ako sa môže niekomu páčiť moja prirodzená farba vlasov, veď je taká nijaká, ani blond, ani hnedá – proste ako slama.

Vravím si „ok, čo bude druhé“.

 

No druhý bod ma dostal už úplne. „Páčia sa mi tvoje ruky“.

V tom momente, ako to odznelo, som si dala ruky pred seba, skúmavo na ne pozrela a vypadlo zo mňa:  „Veď ja nemám pekné ruky, ako sa ti môžu páčiť“?

 

Uvedomenie

 Ja som sa na svoje ruky nikdy predtým nepozerala s myšlienkou, že sú pekné. Niekde v podvedomí som mala uložené, že pekné ruky môžu byť len tie, ktoré vyzerajú ako z reklamy na manikúru, také tie dlhé štíhle prsty, ktoré s ľahkosťou hrajú na klavír a vyzerá to spolu krásne.

 

Až vtedy, keď mi to povedal niekto iný, mi došlo, že pekné ruky môžu byť kľudne také, ako mám ja, aj keď nevyzerajú ako tie z reklamy.

 

Od toho dňa sa pozerám na svoje ruky inak. Som s nimi spokojná, už ich neporovnávam s inými a som vďačná za to, že ich mám také, aké sú, pretože sú moje. A hlavne môžem vďaka nim robiť prácu, ktorá ma baví. 

 

Milé ženy, keď budete najbližšie stáť pred zrkadlom, pozrite sa na seba s láskou, neporovnávajte svoje telo s iným, ale radšej sa pochváľte.

 

zeny

 

Poláskajte ho a buďte s ním spokojné, pretože je len a len vaše.

 

 Až keď prijmeme seba a začneme sa mať rady, budeme schopní posunúť sa o krok ďalej, pretože si uvedomíme svoju hodnotu.

 

PS: Pozerajte sa na svoje „ nedostatky“ s láskou, pretože práve tie z nás robia  originál.

 

 

♥ s láskou vaša kozmetička Simona ♥

 

 

 

 

 

 

Čítať článok
Ošetrenie s Vitamínom C, čo všetko vás čaká!
Ošetrenie s Vitamínom C, čo všetko vás čaká!

Intenzívne ošetrenie s VITAMÍNOM C v AVE salon 

Teraz je ideálny čas dopriať vašej pokožke poriadnu dávku vitamínu C. A Intenzívne ošetrenie s VITAMÍNOM C je presne to čo potrebujete. Neveríte? Tak čítajte ďalej.

Vitamín C podporuje tvorbu kolagénu, čím je pokožka pevnejšia, vyplnená a jemné vrásky a linky sú menej viditeľné.

 

Ja toto ošetrenie milujem! A to z oboch pozícii – ako klientka, ktorá si užíva benefity, ktoré mojej pleti prináša, ako kozmetička, keď vidím okamžité rozjasnenie a zlepšenie štruktúry pokožky svojich klientok.

 

Ošetrenie s VITAMÍNOM C odstráni z pleti odumreté bunky, dodá jej potrebný kyslík, spevní kontúry a podporí následnú tvorbu kolagénu. Minimalizuje pigmentové škvrny, vrásky a zároveň zmenšuje póry.

 

Táto jedinečná dermo-estetická technika spája kombináciu jemného čistenia pleti, pleťového peelingu, Oxyterapie a unikátnych produktov s vitamínom C pre okamžitý účinok.

 

Prečítajte si čo všetko na vás čaká pri Intenzívnom ošetrení s VITAMÍNOM C a aké benefity bude mať z toho vaša pleť.

 

1. Príprava pleti

V úvode ošetrenia si pleť najskôr pripravíme, aby bola schopná vstrebať všetky aktívne látky, ktoré budeme neskôr aplikovať.

Príprava pozostáva z Osmopeel čistenia, čo je veľmi jemná metóda hĺbkového očistenia pleti pomocou produktov.

 

Všetky čistiace produkty obsahujú špeciálny patent SBS (skin balance system), ktorý aktivuje prirodzené obranné mechanizmy, eliminuje patogénnu flóru (nežiadúce baktérie) a stimuluje saprofytickú flóru (prospešné baktérie). Vďaka tomuto patentu je pri čistení pleti zachovaná rovnováha povrchového ekosystému vašej pokožky.

 

Jemný očný odličovač vám dokonalo odlíči očné okolie a ukľudňujúce pleťové mlieko s extraktom z uhorky vám odstráni make-up, prípadne iné nečistoty, ktoré sú na pleti z vonkajšieho prostredia.

 

Nasleduje hĺbkový čistič, ktorý ľahkým krúžením absorbuje z pórov nečistoty, rozjasňujúca gomážna maska, urobí jemnú exfoliáciu, zmatní a zjemní pokožku. Na záver čistenia aplikujeme peelingový gel s obsahom kyseliny glykolovej (15%). Ten pomôže z pleti odstrániť odumreté bunky a pleť vyhladí.

 

Už po tomto očistení bude vaša pleť jemná ako bábätko. A to sme iba pri príprave pokožke.

 

Po čistení doplníme do pleti energiu a hydratáciu Cellulárnou vodou, ktorá stimuluje bunkový metabolizmus a tým umožní bunkám dlhšie žiť.

 

2. Nasleduje Oxyterapia pleti s okamžitým rozjasňujúcim účinkom, ktorá umožní obnovu kožných tkanív.

Pozostáva z aplikácii dvoch gélov. Gél č. 1 je hutnejší a nanesie sa ako prvá vrstva na celú pleť mimo očného okolia, ktoré je po celú dobu chránené vatovými tampónmi. Následne na to sa aplikuje gél č. 2 ( koncentrát 10% kyseliny citrónovej) a vznikne jemne šumivá reakcia, ktorá spôsobí vysoké okysličenie a detoxikáciu vašej pokožky. Po Oxyterapii znovu aplikujeme Cellulárnu vodu.

 

Oxyterapia

Už teraz zabudnite na povädnutú pleť bez života, vrásky a pigmentové škvrny.

 
3. Hĺbková starostlivosť pre vašu pleť a relaxácia pre vaše zmysly.

 

Na tvár a dekolt nanesieme sérum s vitamínom C, ktoré vašu pleť rozjasní, podporí tvorbu kolagénu, upraví a zredukuje hyperpigmentácie. A teraz si už môžete vychutnávať regeneračnú masáž tváre, krku a dekoltu s vyživujúcim olejom s vitamínom E, ktorá podporí penetráciu séra do hlbších vrstiev pokožky a vyhladí vrásky.

 

Masáž tváre stimuluje pokožku a tvárové svalstvo. Po masáži je pleť vypnutá, prekrvená a pripravená na vyživenie.

 

Po masáži tváre ešte stále nekončíme s hĺbkovou starostlivosťou a aplikujeme hrubšiu vrstvu krému s vitamínom C na reguláciu pigmentácií a regeneráciu pleti. Na krém následne nanesieme teplú exotermickú sádrovú masku, ktorá podporí vstrebávanie aktívnych látok, rozjasní a vyhladí pleť.

 

Kým bude pôsobiť maska vy si budete užívať masáž rúk s výživným balzamom, ktorý sa počas masáže premení teplom na olej.

Po dostatočnej dobe pôsobenia masky ju odstránime z tváre a teplými rukavičkami očistíme pleť.

 

 
4. Po celom rozmaznávaní vás a vašej pleti sme v poslednej fáze ošetrenia a tou je záverečná starostlivosť.

 

Na očné okolie nanesieme jemný očný krém na zjemnenie vrások a hydratáciu. Na tvár, krk a dekolt aplikujeme regeneračný krém s vitamínom C, ktorý podporí rozjasnenie pleti. Na úplný záver rozptýlime jemnú hmlu z ochranného spreja, ktorý chráni pleť pred vonkajšími vplyvmi a posilňuje prirodzenú obranu pokožky.

 

 

Tak čo, ešte stále váhate?

 

Ošetrenie je vhodné pre všetky typy pleti, najmä pre ženy požadujúce rozjasnenie pleti, zjemnenie vrások, zosvetlenie pigmentových škvŕn, regeneráciu, zmenšenie pórov alebo si prajú jemný peeling pre obnovenie pleti.

 

♡♡♡

Teším sa na vás a vaše rozjasnené tváričky pri Intenzívnom ošetrení s Vitamínom C.

vaša kozmetička Simona

Čítať článok
Prečo čistiť pleť pravidelne ráno a večer
Prečo čistiť pleť pravidelne ráno a večer

 


 
 

Ja, ako kozmetička sa vždy pýtam mojich klientok, akú majú svoju dennú rutinu v čistení pleti.

 

Prečo touto otázkou začínam konzultáciu starostlivosti o pleť a prečo je táto otázka pre mňa dôležitá?

 

Dozviem sa ako sa starajú o svoju pleť, či používajú produkty vhodné pre ich typ pleti, čo majú v starostlivosti o pleť rady, či je pre nich samotné čistenie dôležité, ako vnímajú ony svoju pokožku, ale aj to, ako sa majú rady.

 

Následne viem zhodnotiť, čo robia správne/ nesprávne a odporučiť im vhodný postup alebo produkty, ktoré zlepšia stav ich pleti.

 

Základom v starostlivosti o pleť je dôkladné a hlavne pravidelné čistenie pleti ráno a večer. Tento každodenný proces nám pomôže zbaviť sa nečistôt bez toho, aby sme narušili ekosystém našej pleti a tak si zachovali zdravý vzhľad.

 

Pravidelné čistenie pleti nevynechávame ani vtedy, keď sa nelíčime.

 

Alfa omega správneho čistenia pleti je zvoliť vhodné produkty pre náš pleti, tak aby sme nenarúšali ekosystém pokožky. Už počas čistenia pleti si môžeme použitím nevhodných produktov viac uškodiť ako pomôcť. Pleť sa môže stať dôsledkom nevhodného používania produktov citlivejšou, suchšou, mastnejšou atď.

 

 dievčataČastokrát je to spôsobené najmä tým, že nepoznáme náš typ pleti, kupujeme podľa toho, čo sa nám páči v reklame, neprispôsobíme starostlivosť ročnému obdobiu, alebo sa riadime heslom toto vyhovuje mojej kamarátke – bude to vyhovovať aj mne. Kamarátke síce môže daný produkt pomáhať, no skúmajte hlbšie konkrétne váš typ pleti. Ak neviete určiť, aký máte typ pleti, poraďte sa radšej s kozmetičkou a dohodnite si diagnostiku pleti.

 

Poďme sa pozrieť, prečo je čistenie pleti naozaj základom dobrej starostlivosti a prvým krokom k zdravej pleti.

 Čo je to ekosystém pokožky?

Na to, aby naša pleť fungovala správne, mala by byť v rovnováhe.

 

Zjednodušene vysvetlím. Povrch našej pleti pokrýva hydrolipidový film (ochranný plášť), na ktorom sa nachádza mikrobiálna flóra, ktorá ochraňuje pleť aj imunitný systém. Mikrobiálna flóra je rozdelená ,,prospešnú“ a ,,neprospešnú“ flóru. Ochranným mechanizmom našej pleti je, že ,,prospešná“ flóra bráni rozšíreniu ,,neprospešnej“ flóry a vďaka tomu je na našej pleti rovnováha.

Čistiť pleť ráno i večer?

 

Nečistota na pleti je dobrou živnou pôdou pre mikróby, ktoré sa na nej množia a menia pH kožného povrchu. V prípade, že pleť pravidelne nečistíme, pokožka stráca svoj pekný vzhľad, stáva sa povädnutou, a tým aj rýchlejšie starne. Keď sa chceme o našu pleť starať správne, mali by sme ju čistiť nielen večer, ale aj ráno. Prečo je to dôležité? Naša pokožka funguje neustále, tak ako aj naše telo.

 Prečo ráno?

Počas noci sa vyplavuje mazotok, potíme sa. Fungovanie pokožky sa cez noc nevypne, a práve preto je dôležité čistenie pleti aj ráno. Nielenže ju ráno osviežime, ale odstránime z nej nočné nečistoty, aby sme mohli aplikovať dennú starostlivosť.

Prečo večer?

Cez deň je pokožka zaťažená väčšinou viac ako cez noc (neplatí pokiaľ sme celú noc na diskotéke:) ). Máme na tvári líčidlá, pohybujeme sa vonku, kde je UV žiarenie, prach a rôzne nečistoty z vonkajšieho prostredia, ktoré síce nevidíme, ale to neznamená, že tam nie sú. Toto všetko sa nám počas dňa usádza na pleti, upcháva póry.

 

Voda je základ čistenia pleti, avšak rozpustí len látky rozpustné vo vode, čistí mechanicky odplavením nečistoty, a preto umývanie len čistou vodou je nedostačujúce.

 

 

 Ako čistiť pleť ráno?

Nečistoty, ktoré sa cez noc vyplavili na povrch pokožky, odstránime napr. mliečkom, gelom, penou alebo čistiacim olejom (produkty volíme podľa typu pleti) následne daný produkt opláchneme a dočistíme pleť pleťovým tonikom.

Ako čistiť pleť večer?

Začneme jemným odlíčením očného okolia, oči nikdy nešúchame sem a tam, ale vatové tampóny s dostatočným množstvom produktu priložíme, necháme chvíľu pôsobiť a v smere rastu mihalníc odličujeme.

 

Prejdeme na odstránenie líčidiel / nečistôt z pleti.

 

V tomto kroku môžeme použiť napr. mliečko, gel, penu alebo čistiaci olej (produkty volíme podľa typu pleti), ktorý nanášame na pleť, aby sa nečistoty na pleti rozpustili.

 

Následne dôkladne z pleti zmyjeme vlažnou vodou, alebo mokrou bavlnenou rukavičkou/uteráčikom (po jednom použití dať oprať).

Na záver použijeme pleťové tonikum, ktoré aplikujeme na vatový (bavlnený) tampón a dôkladne pleť dočistíme.

 

Častokrát iba malou zmenou v čistení pleti dosiahneme zlepšenie aktuálneho stavu pleti.

 

Dvojité čistenie pleti

Niekomu môže vyhovovať takzvané ,,dvojité čistenie“.

Aký je v tom rozdiel?

Je to v podstate celý postup večerného čistenia pleti. Po odstránení líčidiel z pleti – čistenie 1 sa pridá ešte jeden krok vyčistenia pleti – čistenie 2, v tomto kroku môžete použiť iný čistiaci produkt podľa potreby vašej pleti (napr. čistenie 1- použitie mliečka, čistenie 2 – použitie peny).

 

Až po tomto kroku sa aplikuje pleťové tonikum.

Je vhodné ho aplikovať večer, najmä keď máte na sebe viac líčidiel, aby ste pleť naozaj dobre vyčistili.

Pri čistení zabúdame …

Krk a dekolt sú prvé, na ktoré sa počas čistenia ale aj v starostlivosti o pleť zabúda a potom sa čudujeme, prečo rýchlejšie stárnu.

Aj v čistení platí: pleť začína tam, kde končí podprsenka.

 

Taktiež nezabudnite poriadne prečistiť oblasť vlasovej línii, najmä ak používate make-up, aby vám v tejto časti tváre neostávali nečistoty a neupchávali póry.

 

A čo za ušami? Zašli ste tam niekedy pri čistení pleti? Ostávajú tam zvyšky vlasových produktov a pokožka pracuje aj tu – pot, mazotok, nečistoty.

 

Záhyby okolo nosa je potrebné tiež dobre prečistiť, aby sa nám tam netvorili upchaté póry (čierne bodky).

Vedeli ste, že?

  • Vekom sa pokožka mení, a preto je dôležité prispôsobiť tomu aj spôsob čistenia pleti.
  • Iba dobre vyčistená pleť dokáže vyťažiť čo najviac z nasledujúcej starostlivosti, ktorú aplikuje na pleť po čistení.

 

 

♡♡♡

Pri čistení pleti buďte trpezliví a dôslední, pleť sa vám za to odvďačí.

vaša kozmetička Simona .

 
 
Čítať článok
Mojich 5 MUST HAVE slnečných  produktov od Institut Esthederm
Mojich 5 MUST HAVE slnečných produktov od Institut Esthederm

Bez týchto produktov si neviem prestaviť leto.

 
IMG_E6145
 

V článku Moja najlepšia slnečná starostlivosť som vám napísala môj príbeh so slnečnou alergiou a ako fungujú produkty Institut Esthederm. Toto bude článok o mojich TOP 5 produktoch, bez ktorých si neviem prestaviť leto.

Sama tieto produkty používam už niekoľko rokov a vždy mi pomohli vyriešiť môj problém, tak sa chcem podeliť s vami o moje skúsenosti.

 

Tu je moja letná 5ka TOP produktov.

 

BRONZ IMPULSE – príprava na opaľovanie.

impuls

 

 

Naštartuje mi tvorbu melanínu (hnedé farbivo) v pokožke, optimalizuje sebaobranné mechanizmy kožných buniek. Pokožku budem mať pripravenú na slnko. Akonáhle je pokožka vystavená slnku dostane impuls na zhnednutie.

Ja používam iba na telo, môže sa aj na tvár, ale iba ak nie sú pigmentové škvrny.

Aplikuje sa najskôr cca 14 dní pred slnením, potom 20 minút pred slnením. Ja zvyknem používať aj mesiac dopredu ako dlhodobejšiu prípravu.

 

 

 

 

 

 ADAPTASUN ***- ochranné telové mlieko na opaľovanie.

adaptasun

 

 

 

Doslova adaptuje moju pokožku na slnko, aby sa bezpečne opálila. Obsahuje fotostabilné filtre a clony (UVA/UVB), pokožku mám aj počas opaľovania príjemne hydratovanú a regenerovanú, čo je super, že nie som po slnení vysušená.

Ochranné mlieko používam na telo cca 20 minút pred slnením a potom opakujem približne každé dve hodiny alebo znovu po kúpaní.

 

 

 

 

 

 PHOTO REGUL – opaľovací krém na tvár pre pleť s pigmentovými škvrnami.

   photo regul

Môj letný miláčik, za mňa úplne TOP starostlivosť na pleť s pigmentovými škvrnami.

Krásne mi zreguluje pigmentácie na tvári, rovnomerne ma opáli a zároveň potlačí vznik nových škvŕn.

Používam ho ako denný ochranný krém počas slnečných dní.

Ak máte pigmentové škvrny na tvári a zároveň chcete byť počas leta rovnomerne opálené, tak toto je určite ten pravý produkt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Charakter UV žiarenia závisí od geografických, časových a meteorologických vplyvov.

 

 IMG_6620  IMG_E6312  IMG_6764  

 

POOPAĽOVACIE MLIEKO – telové mlieko na hydratáciu a predĺženie opálenia.

poopalovani

 

 

 

Počas leta ( + ďalšie 2, 3 mesiace  používam na telo toto telové mlieko. Pokožku naozaj dobre hydratuje, nemám pocit suchej/ napnutej kože. Zároveň udržuje melanín stále v akcii, a tým mi opálenie vydrží dlhšie.

A prečo ho používam aj ďalšie 2, 3 mesiace po slnení? Chcem byť dlhšie opálená a hlavne tento produkt tiež podporuje tvorbu melanínu. Bonus je, že vôňa mi stále pripomína leto a slnečné lúče. 

 

 

 

 

 

 SUN INTOLERANCE- ochranný telový sprej pre pokožku netolerujúcu slnko.

 

intolerance

 

Tento produkt ma zachránil zo slnečnej alergii a postupne prevychoval moju pleť, aby aj na dekolte znášala slnečné žiarenie. Už ho nepoužívam pravidelne, skôr je to moja poistka pre prípad núdze na dovolenke.

Je vhodný pre všetkých, ktorí majú problém so slnečným žiarením, veľmi ťažko sa opaľujú, majú krehkú a veľmi svetlú pleť, taktiež počas tehotenstva.

Má špecifickejšie dávkovanie.

Používala som ho najskôr cca 2 týždne pred intenzívnejším slnením (napr. dovolenkou pri mori) 1x denne po sprche namiesto klasického telového mlieka. Potom prvé tri dni počas pobytu na slnku som nanášala každú hodinu, ostatné dni už každé dve hodiny.

 

 

 

 

 Tak toto je moja pravidelná zostava slnečnej starostlivosti.

 

Portfólio produktov je samozrejme oveľa širšie a všetky produkty sú výborné. Tak ako ja, každý si nájde svojich letných obľúbencov.

institut esthederm
foto: Institut Esthederm

 

 

Každú letnú sezónu je na produkty špeciálna ponuka.

Teraz v sezóne 2021 k nákupu dvoch ľubovoľných produktov si môžete vybrať ako darček  ochranný regeneračný krém na tvár, ktorý zachováva mladistvosť pokožky alebo pooopaľovacie mlieko, ktoré predlžuje opálenie a hydratuje pokožku (jeden s mojich MUST HAVE) . 

 

IE-banner_universal_Letni-Akce-1-042021_1920x800_SK-NEW
foto: Institut Esthederm

 

Ak vás zaujal niektorí z produktov, chceli by ste spoznať celé portfólio, alebo sa len tak poradiť, alebo máte záujem o kúpu produktov napíšte mi na info@avesalon.sk. 

Rada si nájdem čas na konzultáciu s vami.

 

Ak si chcete produkty priamo zakúpiť alebo si prečítať viac informácii o nich nájdete ich na mojom eshope www.avesalon.sk .

 

 

♡♡♡

Aj výber vhodnej slnečnej starostlivosť vám môže spríjemniť pobyt na slnku.

Vaša kozmetička Simona

 
Čítať článok
Moja najlepšia slnečná starostlivosť
Moja najlepšia slnečná starostlivosť

Slnečné dni milujem, hneď mám lepšiu náladu, keď je vonku pekne. Myslím, že hovorím za viacerých. Len tak sa vyhrievať na slniečku, alebo vymýšľať rôzne aktivity.

Slniečko je však silné, a aby som si mohla pobyt vonku naozaj vychutnať bez spálenia, potrebujem svoju kožu ochrániť.

 

Moja slnečná starostlivosť je výnimočná, naučila pokožku prispôsobiť sa slnku a postupne ma zbavovať problémov, ktoré som zo slnka mala.

Začnem mojím krátkym ,,slnečným príbehom“, možno sa v ňom nájdete aj vy.

 

Moja koža reagovala na slnko do určitého obdobia úplne normálne aj napriek tomu, že som jej dávala počas leta dosť zabrať. Opaľovala som sa naozaj veľa, dvakrát sa mi podarilo to dosť prehnať a spálilo ma. Inak to bolo bez problémov.

 

alergia

Najväčší zlom nastal jedno leto pri mori kde som dostala slnečnú alergiu na celý dekolt a časť rúk. Kto to pozná vie, že to nie je nič príjemné. Asi si moja koža povedala: „dosť bolo moja toľkého škvarenia sa“.

 

Nasledujúce leto som už bola opatrná, vysoký faktor, dekolt som si skoro vôbec neopaľovala, ale alergiu som dostala aj tak. Nechápala som prečo, keď som sa chránila 50+.

 

Ďalšie roky som bola na tom viac menej rovnako, stále tie isté lokality – vždy slnečná alergia. Priamemu slnku som sa začala viac vyhýbať.

 

Našťastie sa to zmenilo a slnečnej alergii som sa postupne zbavila vďaka Esthedermu.

 

O pár rokov neskôr som začala pracovať s Institut Esthederm a postupne som testovala, čo dokáže urobiť s mojimi kožnými problémami. Všetci chválili najmä ich slnečné produkty, tak som si povedala, že to vyskúšam, stratiť tým nič nemôžem.

 

Keď som túto radu testovala na sebe prvé leto, nedávala som tomu veľkú šancu. O to príjemnejšie bolo moje prekvapenie, keď alergia v tú sezónu bola minimálna, opálenie zrazu úplne iné a trvácnejšie.

Teraz to bude asi ôsme leto, čo používam túto slnečnú starostlivosť. Za tie roky sa mi stratila slnečná alergia, pehy a pigmentové škvrny na tvári je vidieť minimálne, pokožku mám aj počas leta krásne hydratovanú a každým rokom je opálenie trvácnejšie.

Na slniečku si aj teraz rada poležím, ale už to nepreháňam ako kedysi.

 

 Chcete vedieť ako to celé funguje???

Filozofiou opaľovacej starostlivosti Institut Esthederm je porozumieť ochranným mechanizmom kože a prispôsobiť tomu celú starostlivosť.

Snaží sa pokožku adaptovať na slnko, nie ju nadmerne chrániť.

V pokožke optimalizuje jej vlastné sebaobranné mechanizmy tak, aby sa dokázala pred slnkom chrániť sama a negatívne účinky zo slnka (fotostarnutie) neutralizuje.

Častokrát najmä ľudia, ktorí sa nadmerne chránia voči slnku a používajú veľmi vysoké ochranné faktory, blokujú vo svojej pokožke tieto sebaobranné mechanizmy a ich pokožka sa akoby zabúda opaľovať. Časom začne byť veľmi citlivá na slnko, čo môže vyústiť až do slnečných alergií.

 

institut esthederm
foto: Institut Esthederm

 

Už samotným opálením chránite svoju pokožku. Je to tak preto, že počas slnenia sa vo vašej koži vytvára melanín – farebný pigment, ktorý pohlcuje UV žiarenie a ochraňuje DNA. Na začiatku sezóny ste viac náchylnejší na spálenie pokožky. Je to tak preto, že pigment sa tvorí postupne a pokožka nemá ešte vlastnú ochranu. Je dôležité kožu na slnko pripraviť, aby sa mohla lepšie adaptovať.

 

Opálenie je prirodzená samoobrana kože pred slnečným žiarením.

 

S Esthedermom podporujeme tvorbu melanínu ešte pred slnením, aby bola koža pripravená na slnečné lúče a chránená od prvého pobytu na slnku.

 

Čo sa týka citlivej pokožky, ako to bolo i pri mojej alergii na slnko, funguje to tak, že pokožku vystavenú slnku som učila postupne normálne reagovať tým, že som ju najskôr na slnko pripravila a postupne zvyšovala moje slnečné dávky.

 38142786_10214664537380981_5713515579923496960_n

Prečo na týchto produktoch nenájdete označenie SPF?

Je to pre Institut Esthederm nedostačujúce označenie, pretože chráni kožu oveľa viac, ako je to možné cez SPF.

SPF z angl. Sun Protecting Factor – slnečný ochranný faktor.

SPF meria akú dobu môžete byť na slnku, kým dôjde k spáleniu (ochrana pred UVB žiarením), vypočítaná podľa fototypu.

SPF nevyjadruje riziko starnutia pleti spojené s UVA žiarením.

 

Esthederm

  • adaptuje kožu na vystavovanie slnečnému žiareniu
  • predchádza fotostarnutiu
  • kontroluje zápal
  • chráni pred UVA/UVB žiarením

 

Aj napriek tomu, že tam nenájdete označenie SPF, produkty obsahujú veľmi kvalitné filtre a clony, ktoré chránia vašu kožu do takej miery, aby neboli blokované jej vlastné ochranné mechanizmy.

 IMG_0532

 

Slnečné technológie využívané v slnečných produktoch.

patent Global Cellular protection – chráni mladistvosť buniek

technológia Repair – zabraňuje tvorbe vrások a koriguje vrásky

patent Adaptasun – optimalizuje opálenie

patent Cellular Water – hydratuje a dodáva energiu bunkám

Všetky patenty (slnečné technológie) sa navzájom dopĺňajú, a tak tvoria komplexnú slnečnú starostlivosť pre zdravú pokožku počas slnenia.

 

 

  oscar 2016  oscar ie  oscar bronz

 

 

Vedeli ste, že?

Institut Esthederm získal za svoje slnečné produkty už niekoľko kozmetických oscarov.

 

 

Ktorý produkt je vhodný pre vás?

Pri výbere vhodnej starostlivosti sa Institut Esthederm zameriava na úroveň slnečného žiarenia, v ktorom sa budete pohybovať, na typ vašej pleti, slnečné alergie alebo citlivosti pleti. Pri voľbe správneho produktu na tvár sa zohľadňuje individuálne riešenie pre pigmentové škvrny.

 

sun care akcia 2021
Aktuálna ponuka na obrázku vyššie platí do 30.4. 2021  
foto: Institut Esthederm

 

Ak si nie ste výberom isté, dohodnite si konzultáciu. Z krátkej diagnostiky zistím, ktoré produkty sú vhodné priamo pre vás a vysvetlím vám fungovanie produktov.

 

Každú letnú sezónu je na slnečné produkty špeciálna ponuka 2+1 grátis.

Ak vás zaujala moja slnečná starostlivosť, chcete sa poradiť, alebo máte záujem o kúpu produktov napíšte mi na info@avesalon.sk, zavolajte 0907 423 882 alebo si rovno kliknite na www.avesalon.sk Rada si na vás nájdem čas.

 

bruce-christianson-559098-unsplashKaždá pokožka si môže užívať slnko s radosťou, stačí poznať svoje slnečné dávkovanie.

 

Slnko je pre náš život veľmi dôležité, je zdrojom svetla, tepla, pomáha potláčať depresiu, stimuluje tvorbu vitamínu D, je dôležité pre celkový chod našej Zeme.

 

Naučme sa so slnkom spolupracovať a nie proti nemu bojovať.

 

 

♡♡♡

Prajem vám, aby ste si mohli slnečné dni vychutnávať naplno a bez obmedzení.

vaša kozmetička Simona 

 

 

Informácie som čerpala z vlastných skúseností a z odborných školení Institut Esthederm.

Čítať článok
Ako sa moja pleť zbláznila!
Ako sa moja pleť zbláznila!

 ako sa moja plet zblaznila

 
Pred pár rokmi sa moja pleť z ničoho nič začala správať úplne inak ako som bola doposiaľ zvyknutá.
 
 

Najskôr ma začali svrbieť ruky.

 

Myslela som si, že to bude tým, že som celý deň „namočená“ v kozmetických produktoch a potrebujem to trochu obmedziť. No zrazu bol problém s pleťou na tvári.  Bola napnutá, všetko čo som na ňu naniesla štípalo alebo svrbelo, ostávali mi červené fľaky a „krupička“ po celej tvári.

 

V noci som sa budila na to, že ma strašne svrbí tvár a ruky, musela som sa ťažko prehovárať, aby som to vydržala a neškrabala sa. Vyzerala som hrozne, červená, fľakatá, osypaná…

 

ruky

 

A v takomto stave som musela ísť do práce, kde mala moja pleť vyzerať reprezentatívne a potvrdiť klientom, že sú v dobrých rukách.  Cítila som sa hrozne a hlavne som nevedela čo s tým, pretože na všetko, čo som skúsila, som reagovala a moje problémy sa stupňovali.

 

V priebehu  pár dní si moja pleť povedala už definitívne DOSŤ a skončila som na pohotovosti s injekciou v zadku, ktorá mala utlmiť svrbenie a červenanie. Následne ma poslali domov a odporučili, aby som si dala urobiť kožné testy.

 

Zistili mi zvýšené reakcie na tri alergény. Dermatologička mi dala mastičku, lístok s popisom látok, na ktoré reagujem, ktorým sa mám vyhýbať a odišla som domov s nálepkou – citlivá intolerantná pleť.

Vôbec som nevedela, čo môžem a nemôžem používať

Aj napriek tomu, že mojím povolaním bola práca s kozmetikou, netušila som, kde začať a prečo sa mi to vlastne stalo, keď sa o svoju pleť poctivo starám, chodím pravidelne na ošetrenia.

 

Doma som vyhodila všetky produkty, používala jednu mastičku z lekárne. V obchodoch som otáčala krabičky a čítala zloženie.

 

Pýtala som sa v lekárni na informácie o produktoch, ktoré sú určené na citlivú,  intolerantnú pleť, no vždy som dostala leták alebo odkaz na internetovú stránku. Hľadala som niečo, čo budem môcť používať a nebude to stále len mastička z lekárne.

 

Kozmetika, s ktorou som pracovala v salóne, nebola pre mňa vôbec vhodná na domáce použitie a tým pádom ani na prácu. Mala som pocit, že som skončila, že nebudem môcť ďalej pracovať ako kozmetička, pretože ako náhle som „namočila“ do niečoho ruky, bolo to na nevydržanie. Pracovať v rukaviciach bolo pre mňa nepredstaviteľné.

 

Tvár už síce nebola v takom hroznom stave, ale bolo to ako na hojdačke – raz tak – raz inak. Nevedela som sa vnútorne stotožniť s tým, že tento stav bude trvalý.

Práca s novou kozmetikou

V tomto období som začala pracovať s novou kozmetickou značkou.  Najskôr som z toho nebola veľmi nadšená, nakoľko mi miešanie  nerobilo dobre a vedela som, že všetko, čo pôjde v práci cez ruky, sa odzrkadlí aj na tvári.

 

No dopadlo to nad moje očakávania – žiadna reakcia pri práci.

 

Postupne som sa odvážila použiť niečo aj na seba a moja pleť bola úplne v pohode. Žiadna reakcia a ešte k tomu ten krásny pocit, že sa môžem znovu natrieť niečím iným ako tou istou mastičkou.

 

Bola som šťastná, že som našla niečo, čo mi vyhovuje a s čím môžem pracovať. Svoju pleť som postupne začala prevychovávať, aby sa znovu stala normálna.

 

Nie je to len o kozmetike

Časom sa zmenila aj moja práca a ja som začínala novú kapitolu v novom salóne, kde sa pracovalo len s touto jednou kozmetickou značkou.

 

Vďaka mojej práci, rôznym školeniam a praxi som sa naučila kožu a problémy s ňou spojené chápať v oveľa širšom kontexte.

 

A môj problém s citlivou pleťou dnes? Už môžem pokojne siahnuť po starostlivosti, ktorá nie určená na citlivú pleť, zájsť si na kozmetiku a relaxovať bez strachu, čo sa stane.

 

Takýchto príbehov ako ten môj, dnes už poznám veľa od mojich klientov. Niekto rieši citlivosť, iný akné, ďalší neustále pnutie pleti, každého trápi niečo iné.

 

No prvé, čo si musíme uvedomiť je, že koža nám len ukazuje to, ako sa my samy cítime, čo prežívame, aké nás trápia ochorenia, o ktorých možno ešte netušíme – dáva nám včas znamenia, ktoré častokrát ignorujeme. 

 

Obdobie, v ktorom som sa  práve nachádzala, keď sa súčasne moja pleť „zbláznila“, bolo náročné a ja som tieto znamenia, ktoré mi ukazovala, koža pochopila až neskôr.

 

Nemôžeme predsa chcieť vyzerať krásne, keď sa tak necítime.

 

Nemali by sme zabúdať, že koža je predsa najväčší orgán ľudského tela, ktorý je veľmi inteligentný.

 

 

♥ vaša kozmetička Simona ♥

Čítať článok
6 položiek celkom