Majte sa rady už teraz

srdce

Častokrát sa mi stáva, že stretávam čoraz viac žien, ktoré nie sú so sebou spokojné. Stále na sebe hľadajú nejaké nedostatky a necítia sa dobre vo svojej koži. 

… som príliš nízka, zase som pribrala, nie som dosť pekná, nemám peknú pleť a tie vlasy …

 

Málokto sa  postaví pred zrkadlo a prvé čo si povie, že je so sebou spokojný, alebo je vďačný za svoje telo také, aké je.

Je vám to povedomé? Ste jedna z nich? Tak čítajte ďalej.

 

Pripomenulo mi to jeden môj príbeh. 

 

Na jednom školení, ktorého som sa zúčastnila, v rámci cvičení na sebalásku, sme dostali úlohu vo dvojici. Mali sme napísať čo sa nám páči na tej druhej, čo nás zaujalo na jej vonkajšom vzhľade, a potom si to navzájom povedať.

 

Chvíľu sme po sebe skúmavo pozerali a zapísali pár bodov. Bez najmenších problémov som povedala, čo sa mi na žene sediacej oproti mne páči a čo ma na nej zaujalo. Žena to s úsmevom prijala.

 

Keď prišiel rad na mňa ako poslucháča, začala som byť nervózna a v mysli mi bežala veta  „čo asi tak povie“.

 

Pamätám si dva body, ktoré mi utkveli v pamäti a mňa samu by nikdy nenapadli, keby sa ma niekto spýtal, čo sa mi na sebe páči.

Prvý bod bol „ páči sa mi farba tvojich vlasov “.

 

… V mysli mi bežalo : „páči sa jej farba mojich vlasov? Vidí dobre? Nie je farboslepá? (bez urážky)“. Nevedela som pochopiť, ako sa môže niekomu páčiť moja prirodzená farba vlasov, veď je taká nijaká, ani blond, ani hnedá – proste ako slama.

Vravím si „ok, čo bude druhé“.

 

No druhý bod ma dostal už úplne. „Páčia sa mi tvoje ruky“.

V tom momente, ako to odznelo, som si dala ruky pred seba, skúmavo na ne pozrela a vypadlo zo mňa:  „Veď ja nemám pekné ruky, ako sa ti môžu páčiť“?

 

Uvedomenie

 Ja som sa na svoje ruky nikdy predtým nepozerala s myšlienkou, že sú pekné. Niekde v podvedomí som mala uložené, že pekné ruky môžu byť len tie, ktoré vyzerajú ako z reklamy na manikúru, také tie dlhé štíhle prsty, ktoré s ľahkosťou hrajú na klavír a vyzerá to spolu krásne.

 

Až vtedy, keď mi to povedal niekto iný, mi došlo, že pekné ruky môžu byť kľudne také, ako mám ja, aj keď nevyzerajú ako tie z reklamy.

 

Od toho dňa sa pozerám na svoje ruky inak. Som s nimi spokojná, už ich neporovnávam s inými a som vďačná za to, že ich mám také, aké sú, pretože sú moje. A hlavne môžem vďaka nim robiť prácu, ktorá ma baví. 

 

Milé ženy, keď budete najbližšie stáť pred zrkadlom, pozrite sa na seba s láskou, neporovnávajte svoje telo s iným, ale radšej sa pochváľte.

 

zeny

 

Poláskajte ho a buďte s ním spokojné, pretože je len a len vaše.

 

 Až keď prijmeme seba a začneme sa mať rady, budeme schopní posunúť sa o krok ďalej, pretože si uvedomíme svoju hodnotu.

 

PS: Pozerajte sa na svoje „ nedostatky“ s láskou, pretože práve tie z nás robia  originál.

 

 

♥ s láskou vaša kozmetička Simona ♥