Moja najlepšia slnečná starostlivosť

Slnečné dni milujem, hneď mám lepšiu náladu, keď je vonku pekne. Myslím, že hovorím za viacerých. Len tak sa vyhrievať na slniečku, alebo vymýšľať rôzne aktivity.

Slniečko je však silné, a aby som si mohla pobyt vonku naozaj vychutnať bez spálenia, potrebujem svoju kožu ochrániť.

 

Moja slnečná starostlivosť je výnimočná, naučila pokožku prispôsobiť sa slnku a postupne ma zbavovať problémov, ktoré som zo slnka mala.

Začnem mojím krátkym ,,slnečným príbehom“, možno sa v ňom nájdete aj vy.

 

Moja koža reagovala na slnko do určitého obdobia úplne normálne aj napriek tomu, že som jej dávala počas leta dosť zabrať. Opaľovala som sa naozaj veľa, dvakrát sa mi podarilo to dosť prehnať a spálilo ma. Inak to bolo bez problémov.

 

alergia

Najväčší zlom nastal jedno leto pri mori kde som dostala slnečnú alergiu na celý dekolt a časť rúk. Kto to pozná vie, že to nie je nič príjemné. Asi si moja koža povedala: „dosť bolo moja toľkého škvarenia sa“.

 

Nasledujúce leto som už bola opatrná, vysoký faktor, dekolt som si skoro vôbec neopaľovala, ale alergiu som dostala aj tak. Nechápala som prečo, keď som sa chránila 50+.

 

Ďalšie roky som bola na tom viac menej rovnako, stále tie isté lokality – vždy slnečná alergia. Priamemu slnku som sa začala viac vyhýbať.

 

Našťastie sa to zmenilo a slnečnej alergii som sa postupne zbavila vďaka Esthedermu.

 

O pár rokov neskôr som začala pracovať s Institut Esthederm a postupne som testovala, čo dokáže urobiť s mojimi kožnými problémami. Všetci chválili najmä ich slnečné produkty, tak som si povedala, že to vyskúšam, stratiť tým nič nemôžem.

 

Keď som túto radu testovala na sebe prvé leto, nedávala som tomu veľkú šancu. O to príjemnejšie bolo moje prekvapenie, keď alergia v tú sezónu bola minimálna, opálenie zrazu úplne iné a trvácnejšie.

Teraz to bude asi ôsme leto, čo používam túto slnečnú starostlivosť. Za tie roky sa mi stratila slnečná alergia, pehy a pigmentové škvrny na tvári je vidieť minimálne, pokožku mám aj počas leta krásne hydratovanú a každým rokom je opálenie trvácnejšie.

Na slniečku si aj teraz rada poležím, ale už to nepreháňam ako kedysi.

 

 Chcete vedieť ako to celé funguje???

Filozofiou opaľovacej starostlivosti Institut Esthederm je porozumieť ochranným mechanizmom kože a prispôsobiť tomu celú starostlivosť.

Snaží sa pokožku adaptovať na slnko, nie ju nadmerne chrániť.

V pokožke optimalizuje jej vlastné sebaobranné mechanizmy tak, aby sa dokázala pred slnkom chrániť sama a negatívne účinky zo slnka (fotostarnutie) neutralizuje.

Častokrát najmä ľudia, ktorí sa nadmerne chránia voči slnku a používajú veľmi vysoké ochranné faktory, blokujú vo svojej pokožke tieto sebaobranné mechanizmy a ich pokožka sa akoby zabúda opaľovať. Časom začne byť veľmi citlivá na slnko, čo môže vyústiť až do slnečných alergií.

 

institut esthederm
foto: Institut Esthederm

 

Už samotným opálením chránite svoju pokožku. Je to tak preto, že počas slnenia sa vo vašej koži vytvára melanín – farebný pigment, ktorý pohlcuje UV žiarenie a ochraňuje DNA. Na začiatku sezóny ste viac náchylnejší na spálenie pokožky. Je to tak preto, že pigment sa tvorí postupne a pokožka nemá ešte vlastnú ochranu. Je dôležité kožu na slnko pripraviť, aby sa mohla lepšie adaptovať.

 

Opálenie je prirodzená samoobrana kože pred slnečným žiarením.

 

S Esthedermom podporujeme tvorbu melanínu ešte pred slnením, aby bola koža pripravená na slnečné lúče a chránená od prvého pobytu na slnku.

 

Čo sa týka citlivej pokožky, ako to bolo i pri mojej alergii na slnko, funguje to tak, že pokožku vystavenú slnku som učila postupne normálne reagovať tým, že som ju najskôr na slnko pripravila a postupne zvyšovala moje slnečné dávky.

 38142786_10214664537380981_5713515579923496960_n

Prečo na týchto produktoch nenájdete označenie SPF?

Je to pre Institut Esthederm nedostačujúce označenie, pretože chráni kožu oveľa viac, ako je to možné cez SPF.

SPF z angl. Sun Protecting Factor – slnečný ochranný faktor.

SPF meria akú dobu môžete byť na slnku, kým dôjde k spáleniu (ochrana pred UVB žiarením), vypočítaná podľa fototypu.

SPF nevyjadruje riziko starnutia pleti spojené s UVA žiarením.

 

Esthederm

  • adaptuje kožu na vystavovanie slnečnému žiareniu
  • predchádza fotostarnutiu
  • kontroluje zápal
  • chráni pred UVA/UVB žiarením

 

Aj napriek tomu, že tam nenájdete označenie SPF, produkty obsahujú veľmi kvalitné filtre a clony, ktoré chránia vašu kožu do takej miery, aby neboli blokované jej vlastné ochranné mechanizmy.

 IMG_0532

 

Slnečné technológie využívané v slnečných produktoch.

patent Global Cellular protection – chráni mladistvosť buniek

technológia Repair – zabraňuje tvorbe vrások a koriguje vrásky

patent Adaptasun – optimalizuje opálenie

patent Cellular Water – hydratuje a dodáva energiu bunkám

Všetky patenty (slnečné technológie) sa navzájom dopĺňajú, a tak tvoria komplexnú slnečnú starostlivosť pre zdravú pokožku počas slnenia.

 

 

  oscar 2016  oscar ie  oscar bronz

 

 

Vedeli ste, že?

Institut Esthederm získal za svoje slnečné produkty už niekoľko kozmetických oscarov.

 

 

Ktorý produkt je vhodný pre vás?

Pri výbere vhodnej starostlivosti sa Institut Esthederm zameriava na úroveň slnečného žiarenia, v ktorom sa budete pohybovať, na typ vašej pleti, slnečné alergie alebo citlivosti pleti. Pri voľbe správneho produktu na tvár sa zohľadňuje individuálne riešenie pre pigmentové škvrny.

 

sun care akcia 2021
Aktuálna ponuka na obrázku vyššie platí do 30.4. 2021  
foto: Institut Esthederm

 

Ak si nie ste výberom isté, dohodnite si konzultáciu. Z krátkej diagnostiky zistím, ktoré produkty sú vhodné priamo pre vás a vysvetlím vám fungovanie produktov.

 

Každú letnú sezónu je na slnečné produkty špeciálna ponuka 2+1 grátis.

Ak vás zaujala moja slnečná starostlivosť, chcete sa poradiť, alebo máte záujem o kúpu produktov napíšte mi na info@avesalon.sk, zavolajte 0907 423 882 alebo si rovno kliknite na www.avesalon.sk Rada si na vás nájdem čas.

 

bruce-christianson-559098-unsplashKaždá pokožka si môže užívať slnko s radosťou, stačí poznať svoje slnečné dávkovanie.

 

Slnko je pre náš život veľmi dôležité, je zdrojom svetla, tepla, pomáha potláčať depresiu, stimuluje tvorbu vitamínu D, je dôležité pre celkový chod našej Zeme.

 

Naučme sa so slnkom spolupracovať a nie proti nemu bojovať.

 

 

♡♡♡

Prajem vám, aby ste si mohli slnečné dni vychutnávať naplno a bez obmedzení.

vaša kozmetička Simona 

 

 

Informácie som čerpala z vlastných skúseností a z odborných školení Institut Esthederm.